Автор(и) |
Миколайко В.П., , , Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
|
Рубрика |
Агрономія |
рік |
2016 |
номер журналу |
Випуск №88. Частина 1 |
сторінки |
280-288 |
індекс УДК |
633.78:631.53.027.2 |
Індекс DOI |
|
Аннотація |
Наведено результати оцінювання селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом в процесі зберігання. Дослідження показали, що в селекційних номерах при зберіганні основні вивчені ознаки варіюють — за вмістом сухих речовин від 26,0% до 31,0%, утриманням полісахариду інуліну від 11,9% до 15,5%; вмістом відновлюючих цукрів від 0,40% до 1,10% до маси сирої речовини. Проведення доборів за цими ознаками в наступних поколіннях дозволить утримувати індивідуальну мінливість, накопичувати цінні властивості і підвищувати ефективність селекційної роботи. |
Ключові слова |
цикорій коренеплідний, селекційні номери, форма коренеплоду, зберігання, сухі речовини, відновлюючі цукри, інулін. |