Автор(и) |
Роїк М. В., доктор сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків Кузнєцова І. В., кандидат технічних наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків Гетьман М. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2014 | номер журналу | Випуск №86. Частина 1 |
сторінки | 107-113 | індекс УДК | 633.3:658.562 | Індекс DOI |
Аннотація | Вивчено технологічну характеристику цілих та різної дисперсності сушених листків стевії (Stevia rebaudiana Bertonі). Встановлено, що листки дисперсністю від 0,63 до 2,5 мм мають найвищу ступінь руйнування клітин – 71% за речовинами дитерпенових глікозидів. Кращу технологічну якість має фракція дисперсністю від 0,63 до 1 мм за насипною щільністю (0,053 г/см3) та сипучістю (15,81 г/с). | ||
Ключові слова | стевія, технологічна оцінка, дисперсність, дитерпенові глікозиди, якість |