Автор(и) |
Шаповаленко О.І., доктор технічних наук, , Національний університет харчових технологій Улянич І.Ф., аспірант, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2013 | номер журналу | Випуск №82. Частина 1 |
сторінки | 179-185 | індекс УДК | 664.784:935.1.001.73 | Індекс DOI |
Аннотація | Наведено результати досліджень вивчення впливу на якісні показники екструдату кукурудзи залежно від вмісту овочевих компонентів, зокрема, буряку столового і моркви столової. Доведено, що на фізичні і технологічні властивості під час екструдування впливає концентрація добавок. Додавання овочів до зерна кукурудзи знижує питомі витрати електроенергії на процес екструдування. Встановлено оптимальне співвідношення компонентів. | ||
Ключові слова | екструдер, кормосуміш, кукурудза, буряк столовий, морква столова, масова частка вологи, об’ємна маса, набухання, кут природного укосу, коефіцієнт розширення. |