| Автор(и) |
Кучеренко В. М., , , Національний університет харчових технологій Білько М. В., , , Національний університет харчових технологій Бабич І. М., , , Національний університет харчових технологій Успаленко О. В., , , Український інститут вина Омельченко М. С., , , Національний університет харчових технологій Книш В. В., , , Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства НААН України |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2025 | номер журналу | Випуск 107 Частина 1 |
| сторінки | 216-229 | індекс УДК | 663.252.9 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-107-1-216-229 (Лінк) |
| Аннотація | Дослідження спрямоване на вдосконалення технології алкогольних напоїв із використанням екстракту з виноградних вичавок сорту Ізабелла. Встановлено, що екстракти зі вмістом спирту понад 32 % мають насичений аромат, а оптимальна їх частка у складі напою становить 18–20 %. Додавання екстракту підвищує антиоксидантну активність, а стабілізатор Viniprotect забезпечує прозорість та збереження фенольних речовин. Запропонована технологія поєднує високу якість, функціональність і комерційний потенціал | ||
| Ключові слова | екстракт, Ізабелла, виноградні вичавки, антиоксидантні властивості, харчова цінність | ||