ТЕХНОЛОГІЯ АЛКОГОЛЬНОГО НАПОЮ НА ОСНОВІ ЕКСТРАКТУ ВИНОГРАДНОЇ ВИЧАВКИ ІЗ ВИНОГРАДУ СОРТУ ІЗАБЕЛЛА

Автор(и) Кучеренко В. М., , , Національний університет харчових технологій
Білько М. В., , , Національний університет харчових технологій
Бабич І. М., , , Національний університет харчових технологій
Успаленко О. В., , , Український інститут вина
Омельченко М. С., , , Національний університет харчових технологій
Книш В. В., , , Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства НААН України
Рубрика Агрономія
рік 2025 номер журналу Випуск 107 Частина 1
сторінки 216-229 індекс УДК 663.252.9
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2025-107-1-216-229 (Лінк)
Аннотація Дослідження спрямоване на вдосконалення технології алкогольних напоїв із використанням екстракту з виноградних вичавок сорту Ізабелла. Встановлено, що екстракти зі вмістом спирту понад 32 % мають насичений аромат, а оптимальна їх частка у складі напою становить 18–20 %. Додавання екстракту підвищує антиоксидантну активність, а стабілізатор Viniprotect забезпечує прозорість та збереження фенольних речовин. Запропонована технологія поєднує високу якість, функціональність і комерційний потенціал
Ключові слова екстракт, Ізабелла, виноградні вичавки, антиоксидантні властивості, харчова цінність
Завантажити файл    (завантажень: 1)