СУЧАСНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РІЗАННЯ ФРУКТІВ: ТЕХНОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ І КЛАСИФІКАЦІЯ

Автор(и) Левківська Т. М., , , Національний університет харчових технологій
Дущак О. В., , , Національний університет харчових технологій
Рубанка К. В., , , Національний університет харчових технологій
Рубрика Агрономія
рік 2025 номер журналу Випуск 107 Частина 1
сторінки 355-365 індекс УДК 631.56:664.8
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2025-107-1-355-365 (Лінк)
Аннотація У статті розглянуто сучасні аспекти вибору, класифікації та застосування обладнання для різання фруктів у харчовій промисловості. Обґрунтовано актуальність теми у контексті зростаючого попиту на готову до споживання продукцію, високих вимог до гігієни, стабільності якості та ефективності виробничих процесів. Підкреслено, що обладнання для різання фруктів є ключовим елементом технологічного ланцюга, який забезпечує механізацію трудомістких операцій, зменшення втрат сировини, точність геометрії нарізки та відповідність санітарним нормам
Ключові слова обладнання для переробки фруктів, очищення, різання, харчова промисловість, класифікація, сировина
Завантажити файл    (завантажень: 1)