| Автор(и) |
Левківська Т. М., , , Національний університет харчових технологій Дущак О. В., , , Національний університет харчових технологій Рубанка К. В., , , Національний університет харчових технологій |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2025 | номер журналу | Випуск 107 Частина 1 |
| сторінки | 355-365 | індекс УДК | 631.56:664.8 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-107-1-355-365 (Лінк) |
| Аннотація | У статті розглянуто сучасні аспекти вибору, класифікації та застосування обладнання для різання фруктів у харчовій промисловості. Обґрунтовано актуальність теми у контексті зростаючого попиту на готову до споживання продукцію, високих вимог до гігієни, стабільності якості та ефективності виробничих процесів. Підкреслено, що обладнання для різання фруктів є ключовим елементом технологічного ланцюга, який забезпечує механізацію трудомістких операцій, зменшення втрат сировини, точність геометрії нарізки та відповідність санітарним нормам | ||
| Ключові слова | обладнання для переробки фруктів, очищення, різання, харчова промисловість, класифікація, сировина | ||