КРУП’ЯНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА РІЗНИХ КУЛЬТИВАРІВ ПШЕНИЦІ ПОЛБИ ЗВИЧАЙНОЇ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Голік О. В., , , Інститут рослинництва імені В. Я. Юр’єва
Рубрика Агрономія
рік 2025 номер журналу Випуск 107 Частина 1
сторінки 512-521 індекс УДК 664.7-021.465:(633.112:631.526.3
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2025-107-1-512-521 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що зерно всіх нових ліній пшениці полби має високі круп’яні властивості. При цьому зерно ліній 18-61, 18-521, 19-155, 17-304, 18-191 і 18-327 має меншу тривалість варіння крупи порівняно з пшеницею твердою. Колір каші становить від жовтого до кремового з сильно вираженим запахом і смаком й ніжною консистенцією
Ключові слова види пшениці, сорт, лінія, круп’яні властивості, оцінювання, зерно.
Завантажити файл    (завантажень: 2)