| Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Голік О. В., , , Інститут рослинництва імені В. Я. Юр’єва |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2025 | номер журналу | Випуск 107 Частина 1 |
| сторінки | 512-521 | індекс УДК | 664.7-021.465:(633.112:631.526.3 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-107-1-512-521 (Лінк) |
| Аннотація | Встановлено, що зерно всіх нових ліній пшениці полби має високі круп’яні властивості. При цьому зерно ліній 18-61, 18-521, 19-155, 17-304, 18-191 і 18-327 має меншу тривалість варіння крупи порівняно з пшеницею твердою. Колір каші становить від жовтого до кремового з сильно вираженим запахом і смаком й ніжною консистенцією | ||
| Ключові слова | види пшениці, сорт, лінія, круп’яні властивості, оцінювання, зерно. | ||