| Автор(и) |
Токар А.Ю., доктор сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Василишина О.В, кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Руда В. О., , , Уманський національний університет Войцехівський В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Національний університет біоресурсів і природокористування України |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2025 | номер журналу | Випуск 107 Частина 1 |
| сторінки | 274-285 | індекс УДК | 641.5:635.621:631.361.8 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-107-1-274-285 (Лінк) |
| Аннотація | Кабачок – один із цінних овочів, вживання якого сприяє здоровому травленню та запобігає розвитку чи загостренню хвороби. Його широко використовують для приготування різних страв в українській кухні. Та приготування традиційних страв пов’язане зі значними втратами кабачка. Впровадження комплексного використання кабачка для приготування оладків та соків зменшує втрати сировини щонайменше на 8 %. | ||
| Ключові слова | кабачок, оладки, соки, електромеханічне обладнання | ||