| Автор(и) |
Діордієва І. П., доктор сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет Щетина С. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Худолій Л. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Український інститут експертизи сортів рослин Яценко А. О., доктор сільськогосподарських наук, Завідувач кафедри рослинництва, Уманський національний університет садівництва |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2025 | номер журналу | Випуск 107 Частина 1 |
| сторінки | 115-121 | індекс УДК | 633.11:577.112.3:577.21 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-107-1-115-121 (Лінк) |
| Аннотація | Проаналізовано вміст білка, його амінокислотний склад інтегральний і амінокислотний скор зерна зразків пшениці м’якої озимої, створених за участю пшениці спельти в Уманському національному університеті. Встановлено, що вміст незамінних амінокислот змінюється від 33,83 до 38,67 мг/г. Серед незамінних амінокислот у складі білка переважали лейцин і валін. Лімітованими амінокислотами були лізин, триптофан і треонін | ||
| Ключові слова | пшениця м’яка озима, амінокислота, інтегральний скор, амінокислотний скор, коефіцієнт ефективності метаболізації | ||