БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ БІЛКА ЗРАЗКІВ TRITICUM AESTIVUM L., СТВОРЕНИХ ЗА ГІБРИДИЗАЦІЇ З TRITICUM SPELTA L.

Автор(и) Діордієва І. П., доктор сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет
Щетина С. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Худолій Л. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Український інститут експертизи сортів рослин
Яценко А. О., доктор сільськогосподарських наук, Завідувач кафедри рослинництва, Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2025 номер журналу Випуск 107 Частина 1
сторінки 115-121 індекс УДК 633.11:577.112.3:577.21
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2025-107-1-115-121 (Лінк)
Аннотація Проаналізовано вміст білка, його амінокислотний склад інтегральний і амінокислотний скор зерна зразків пшениці м’якої озимої, створених за участю пшениці спельти в Уманському національному університеті. Встановлено, що вміст незамінних амінокислот змінюється від 33,83 до 38,67 мг/г. Серед незамінних амінокислот у складі білка переважали лейцин і валін. Лімітованими амінокислотами були лізин, триптофан і треонін
Ключові слова пшениця м’яка озима, амінокислота, інтегральний скор, амінокислотний скор, коефіцієнт ефективності метаболізації
Завантажити файл    (завантажень: 2)