Уманський НУС | сьогодні: 21.12.2024

ТЕХНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ТА ВРОЖАЙНІСТЬ РІЗНИХ СОРТІВ ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД ПОПЕРЕДНИКІВ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2024 номер журналу Випуск 105 Частина 1
сторінки 218-230 індекс УДК 631.559–021.465:631.526.3:633.111:631.5
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2024-105-1-218-230 (Лінк)
Аннотація У статті наведено результати вивчення формування технологічних властивостей та врожайності зерна різних сортів пшениці м’якої озимої залежно від попередників. Встановлено, що найбільша врожайність зерна формується за вирощування сорту пшениці м’якої озимої Тронка після чистого пару, а сорту Колос Миронівщини після гороху. Найкращі технологічні властивості пшениці м’якої озимої сорту Тронка формуються за вирощування його після гороху та сої, а сорту Колос Миронівщини – після чистого пару.
Ключові слова пшениця м’яка озима, сорт, попередник, технологічні властивості, врожайність
Завантажити файл    (завантажень: 10)