Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ТЕХНОЛОГІЧНІ ПАРАМЕТРИ ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ТВЕРДОЇ ОЗИМОЇ

Автор(и) Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Мартинюк А.Т., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Калантир В. О., , , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2024 номер журналу Випуск 105 Частина 1
сторінки 245-267 індекс УДК 664.64.016:633.112
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2024-105-1-245-267 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що оптимальний вміст білка та клейковини забезпечує застосування N150 незалежно від дози фосфорних і калійних добрив. З урахуванням вмісту білка, його збору та вмісту клейковини варіанти з тривалим застосуванням N150P60, N150P30K40, N150P60K40 і N150P30K80 мають майже однакову ефективність порівняно з варіантом N150P60K80
Ключові слова вміст білка, вміст клейковини, натура зерна, технологічна якість макаронів, оптимізація технологічних параметрів якості зерна
Завантажити файл    (завантажень: 15)