Автор(и) |
Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Мартинюк А.Т., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Калантир В. О., , , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2024 | номер журналу | Випуск 105 Частина 1 |
сторінки | 245-267 | індекс УДК | 664.64.016:633.112 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2024-105-1-245-267 (Лінк) |
Аннотація | Встановлено, що оптимальний вміст білка та клейковини забезпечує застосування N150 незалежно від дози фосфорних і калійних добрив. З урахуванням вмісту білка, його збору та вмісту клейковини варіанти з тривалим застосуванням N150P60, N150P30K40, N150P60K40 і N150P30K80 мають майже однакову ефективність порівняно з варіантом N150P60K80 | ||
Ключові слова | вміст білка, вміст клейковини, натура зерна, технологічна якість макаронів, оптимізація технологічних параметрів якості зерна |