Автор(и) |
Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2023 | номер журналу | Випуск 103 Частина 1 |
сторінки | 292-307 | індекс УДК | 664.7:633.1 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2023-103-1-292-307 (Лінк) |
Аннотація | Досліджено фізико-механічні та якісні властивості зерна пшениці, тритикале, ячменю, кукурудзи та проса залежно від погодних умов і особливостей сорту. Вивчення придатності зерна злакових культур певних сортів для використання у переробній промисловості є новим. Технологічні властивості зерна за сукупними ознаками і показниками їхньої якості характеризують стан зерна в технологічних процесах перероблення та впливають на вихід і якість крупи. | ||
Ключові слова | зерно, пшениця, тритикале, ячмінь, кукурудза, просо, сорт, властивості, якість, крупа |