Уманський НУС | сьогодні: 19.07.2024

PHYSICAL AND MECHANICAL PROPERTIES AND QUALITY INDICATORS OF GRAIN OF CEREAL CULTURES

Автор(и) Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 103 Частина 1
сторінки 292-307 індекс УДК 664.7:633.1
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-103-1-292-307 (Лінк)
Аннотація Досліджено фізико-механічні та якісні властивості зерна пшениці, тритикале, ячменю, кукурудзи та проса залежно від погодних умов і особливостей сорту. Вивчення придатності зерна злакових культур певних сортів для використання у переробній промисловості є новим. Технологічні властивості зерна за сукупними ознаками і показниками їхньої якості характеризують стан зерна в технологічних процесах перероблення та впливають на вихід і якість крупи.
Ключові слова зерно, пшениця, тритикале, ячмінь, кукурудза, просо, сорт, властивості, якість, крупа
Завантажити файл    (завантажень: 152)