Уманський НУС | сьогодні: 15.10.2024

Сорт пшениці м’якої озимої Фрея: походження та агробіологічна характеристика

Автор(и) Діордієва І. П., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рябовол Л.О., доктор с.-г. наук, професор, професор кафедри генетики, селекції рослин та біотехнологій, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рябовол Я.С., , аспірант, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 100 Частина 1
сторінки 26-33 індекс УДК 633.11
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2022-100-1-26-33 (Лінк)
Аннотація У статті проаналізовано результати селекційної роботи з міжвидової гібридизації пшениці м’якої із пшеницею спельта. В результаті проведених досліджень створено сорт пшениці м’якої озимої Фрея, який занесено до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні з 2021 р.
Ключові слова пшениця м’яка, пшениця спельта, гібридизація, добір, конкурсне сортовипробування
Завантажити файл    (завантажень: 155)