Уманський НУС | сьогодні: 27.03.2024

Оцінювання якості насіння сої різних фракцій

Автор(и) Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 100 Частина 1
сторінки 188-197 індекс УДК 633.34
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2022-100-1-188-197 (Лінк)
Аннотація У статті наведено дослідження якості насіння сої сортів різних строків збирання, що часто відрізняється своїми якісними показниками. Задля підвищення такої якості доцільно проводити фракціонування насіння. Враховуючи те, що зерно сої раннього сорту характеризується високим вмістом білка, поживну цінність, дає велику кількість жмиху, ми можемо рекомендувати його для виготовлення комбікормів, тоді як зерно сої пізнього сорту – для виготовлення соєвого молока.
Ключові слова насіння сої, фракціонування, поживна цінність, соєве молоко, соєвий шрот
Завантажити файл    (завантажень: 87)