Уманський НУС | сьогодні: 21.12.2024

Круп’яні властивості зерна пшениці однозернянки

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Твердохліб О. В., , , Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 100 Частина 1
сторінки 62-74 індекс УДК 664.6/.7:633.113
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2022-100-1-62-74 (Лінк)
Аннотація У статті наведено результати вивчення круп’яних властивостей зерна пшениці однозернянки. Встановлено, що зерно пшениці однозернянки і Triticum sinskaiae A. Filat et Kurk. має високі круп’яні властивості. Загальна кулінарна оцінка достовірно дуже висока – 8,3 бала. Тривалість варіння становить 11,0–11,5 хв, коефіцієнт розварювання – 6,1–6,4.
Ключові слова пшениця однозернянка, пшениця Синської, крупа, кулінарна якість, зерно
Завантажити файл    (завантажень: 215)