Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Твердохліб О. В., , , Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2022 | номер журналу | Випуск 100 Частина 1 |
сторінки | 62-74 | індекс УДК | 664.6/.7:633.113 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2022-100-1-62-74 (Лінк) |
Аннотація | У статті наведено результати вивчення круп’яних властивостей зерна пшениці однозернянки. Встановлено, що зерно пшениці однозернянки і Triticum sinskaiae A. Filat et Kurk. має високі круп’яні властивості. Загальна кулінарна оцінка достовірно дуже висока – 8,3 бала. Тривалість варіння становить 11,0–11,5 хв, коефіцієнт розварювання – 6,1–6,4. | ||
Ключові слова | пшениця однозернянка, пшениця Синської, крупа, кулінарна якість, зерно |