Автор(и) |
Третьякова С. О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Заболотний О.І., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри біології, Уманський національний університет садівництва, Україна Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2022 | номер журналу | Випуск 100 Частина 1 |
сторінки | 115-124 | індекс УДК | 664.64.016-021.465+-047.44:631.526.3:633.17 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2022-100-1-115-124 (Лінк) |
Аннотація | У статті наведено результати вивчення біохімічної складової крупи цілої із різних сортів сорго зернового. Крім цього, визначено інтегральний скор для вітамінів, мінеральних елементів та амінокислот. Встановлено, що крупі цілій із сорго зернового міститься крохмалю 65,0–68,0 %, білка – 8,0–8,5, харчових волокон – 5,0–6,1, жиру – 2,3–3,2, золи – 1,15–1,35, глюкози – 0,70–0,87 % залежно від сорту. | ||
Ключові слова | сорго зернове, крупа ціла, біохімічна складова, інтегральний скор, сорт |