Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ БРОДІННЯ СУСЕЛ З ЯБЛУК СОРТУ СПАРТАН ДЛЯ СОЛОДКИХ ВИН

Автор(и) Токар А.Ю., доктор сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Матенчук Л.Ю., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Харченко З.М., , , Уманський національний університет садівництва
Миронюк С.С., , , Уманський національний університет садівництва
Петриченко Е.А., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Войцехівський В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Національний університет біоресурсів і природокористування України
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 95 Частина 1
сторінки 44-55 індекс УДК 663.3-048.34
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-95-1-44-55 (Лінк)
Аннотація Наведено результати контролю за бродінням сусел з яблук сорту Спартан при виготовленні некріплених виноматеріалів за початкової масової концентрації цукрів 266 і 300 г/дм3. Температура бродіння 18–25 ̊С. Визначено, що за оптимального проходження процесу бродіння тривалість процесу відповідно 76 і 98 діб, об’ємна частка етилового спирту у виноматеріалі – 14,8 і 17,1% за використання АСД раси ЕС 1118, ENSIS LE-5 та ENSIS LE-6.
Ключові слова яблучне сусло, процес бродіння, оптимізація, дріжджі, некріплені виноматеріали
Завантажити файл    (завантажень: 228)