Автор(и) |
Токар А.Ю., доктор сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Матенчук Л.Ю., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Харченко З.М., , , Уманський національний університет садівництва Миронюк С.С., , , Уманський національний університет садівництва Петриченко Е.А., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва Войцехівський В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Національний університет біоресурсів і природокористування України |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2019 | номер журналу | Випуск 95 Частина 1 |
сторінки | 44-55 | індекс УДК | 663.3-048.34 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2019-95-1-44-55 (Лінк) |
Аннотація | Наведено результати контролю за бродінням сусел з яблук сорту Спартан при виготовленні некріплених виноматеріалів за початкової масової концентрації цукрів 266 і 300 г/дм3. Температура бродіння 18–25 ̊С. Визначено, що за оптимального проходження процесу бродіння тривалість процесу відповідно 76 і 98 діб, об’ємна частка етилового спирту у виноматеріалі – 14,8 і 17,1% за використання АСД раси ЕС 1118, ENSIS LE-5 та ENSIS LE-6. | ||
Ключові слова | яблучне сусло, процес бродіння, оптимізація, дріжджі, некріплені виноматеріали |