Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ОЦЮВАННЯ ІНТЕНСИВНОСТІ НОВИХ СОРТІВ І ГІБРИДІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР ЗА ОСНОВНИМИ ФАКТОРАМИ ФОРМУВАННЯ ВРОЖАЮ

Автор(и) Харченко О.В., доктор сільськогосподарських наук, , Сумський національний аграрний університет
Петренко C.В., , , Сумський національний аграрний університет
Прасол В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Сумський національний аграрний університет
Собко М.Г., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут сільського господарства Північного Сходу НААН
Медвидь С.І., , , Інститут сільського господарства Північного Сходу НААН
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 95 Частина 1
сторінки 166-177 індекс УДК 631.527:633.85
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-95-1-166-177 (Лінк)
Аннотація У статті розглядається проблема встановлення рівня інтенсивності нового сорту чи гібриду сільськогосподарської культури за рівнем використання таких ресурсів як волога та мінеральне живлення. Вивчення проводили на гібриді кукурудзи DS0493B. Встановлено, що вказаний гібрид за роки досліджень (2016–2018 рр.) характеризується показником рівня інтенсивності за ресурсами вологи 2,49, а ресурсами мінерального живлення 1,61, що вказує на лімітуючу дію ресурсу фактора вологи і високу пристосованість цього гібриду до посушливих умов.
Ключові слова рівень інтенсивності cорту ,коефіцієнт сумарного водоспоживання, лімітуючий фактор, нормативна урожайність, окупність добрив.
Завантажити файл    (завантажень: 338)