Уманський НУС | сьогодні: 01.12.2024

Диверсифікація виробництва як напрям сталого розвитку сільськогосподарських підприємств

Автор(и) Лемещенко Н.М., аспірант, , Уманський національний університет садівництва
Бурляй О.Л., кандидат економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Бурляй А. П., кандидат економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Економіка
рік 2018 номер журналу Випуск №93. Частина 2
сторінки 114-131 індекс УДК 332.1: 620.9
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2018-93-2-114-130 (Лінк)
Аннотація Проаналізовано значення диверсифікації для сталого розвитку сільськогосподарських підприємств. Визначено, що зважаючи на спеціалізацію аграрних формувань Черкаської області, одним із напрямів диверсифікації може бути розвиток біоенергетики на основі використання біомаси сільськогосподарських культур (соломи, рослинних решток). Проведено розрахунки енергетичного та економічного потенціалу біомаси сільськогосподарських культур в сільськогосподарських підприємствах області.
Ключові слова сталий розвиток підприємств, диверсифікація, біоенергетика, біомаса, енергетичний потенціал, економічний потенціал
Завантажити файл    (завантажень: 219)