Органолептична оцінка плодових овочів під час зберігання
Автор(и)
Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Встановлено, що стан плодів баклажану, перцю солодкого та томатів залежать від умов зберігання, а також ступеня стиглості та особливостей виду і сорту.
Під час зберіганні, головним чином, погіршувався зовнішній вигляд, консистенція м’якоті та колір плодових овочів. Однак, високу загальну оцінка та позитивне враження мали плоди баклажану сортів Алмаз і Геліос, перцю солодкого сорту Новогогошари, томату сорту Іскорка незалежно від умов зберігання.
Ключові слова
органолептична оцінка, плодові овочі, зберігання, ступінь стиглості, сорт