Уманський НУС | сьогодні: 03.02.2018

Моніторинг нітратного забруднення овочевої продукції на ринках м. Умань

Автор(и) Дубін О.М., кандидат ветеринарних наук, , Уманський національний університет садівництва
Василенко О. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2017 номер журналу Випуск №91. Частина 1
cторінки 156-164 індекс УДК 504.064.3:632.155:635(477.46)
Аннотація Наведено результати трирічних досліджень забруднення нітратами овочевої продукції, що реалізується на ринках м. Умань. На підставі досліджень лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на Уманському ринку виявлено перевищення вмісту нітратів у 10,4 % пробах коренеплодів буряку столового та 8,8 % плодів огірку. Встановлено, що екологічно безпечна рослинницька продукція вирощується у ТОВ Агрофірма „Заячківка” с. Заячківка Христинівського району, за винятком незначного перевищення вмісту нітратів у капусті ранній. Виявлено значне перевищення концентрації нітратів відносно ГДК у зеленних овочевих культурах – петрушці та кропові.
Ключові слова моніторинг, нітрати, якість продукції, овочева продукція, гранично допустима концентрація
Завантажити файл    (завантажень: 13)