Уманський НУС | сьогодні: 17.12.2017

Характеристика амінокислотного складу білка горіху фундука залежно від сорту

Автор(и) Балабак О.А. , кандидат сільськогосподарських наук, , Національний дендрологічний парк «Софіївка»
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2017 номер журналу Випуск №90. Частина 1
cторінки 70-77 індекс УДК 634.54:631.559
Аннотація Проаналізовано амінокислотний склад білка та горіху фундука залежно від сорту і забезпечення їх біологічної потреби в харчуванні людини. Встановлено, що вміст амінокислот у білку та горіху фундука істотно змінюється залежно від сорту, проте частка незамінних амінокислот від їх суми залишається відносно стабільною і становить 21–24 %. Оптимальним амінокислотним складом характеризуються горіхи сорту Морозівський, які зі 100 г на 11–41 % задовольняють біологічну потребу дорослої людини амінокислотами.
Ключові слова фундук, амінокислота, біологічна потреба.
Завантажити файл    (завантажень: 85)