Уманський НУС | сьогодні: 16.12.2017

Урожайність та вміст клейковини в зерні сортів і гібридних популяцій пшениці спельти

Автор(и) Діордієва І. П., аспірант, , Уманський національний університет садівництва
Єщенко О.В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Новак Ж.М. , кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2017 номер журналу Випуск №90. Частина 1
cторінки 173-179 індекс УДК 664.236:631.52:633.11
Аннотація В статті представлено результати вивчення врожайності та вмісту клейковини в зерні сортів і гібридних популяцій пшениці спельти, отриманих від схрещування її з пшеницею м’якою. Встановлено, що всі досліджувані гібридні популяції та сорт Європа істотно перевищували стандарт за врожайністю. Дві гібридні популяції за вмістом клейковини не поступалися стандарту. Виділено зразок 1786, який мав найвищу врожайність та не поступався за вмістом клейковини стандарту.
Ключові слова пшениця спельта, пшениця м’яка, сорт, гібридна популяція, урожайність, клейковина.
Завантажити файл    (завантажень: 88)