Уманський НУС | сьогодні: 10.09.2019

ПРОДУКТИВНІСТЬ ПШЕНИЦІ СПЕЛЬТИ ЗАЛЕЖНО ВІД ВИДІВ ДОБРИВ, ЇХ ПОЄДНАННЯ ТА СТРОКІВ ЗАСТОСУВАННЯ АЗОТНИХ ДОБРИВ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Коцюба С. П. , кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 94 Частина 1
cторінки 71-83 індекс УДК 631.559:[633.11:631.8]
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-94-1-71-83 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що продуктивність пшениці спельти змінюється залежно від погодних умов, сорту та особливостей удобрення. Поліпшення умов азотного живлення найбільше підвищує врожайність, вміст клейковини, при цьому ефективність азотних добрив істотно залежить від особливостей сорту. Кулінарна оцінка хліба у сорту Європа дуже висока – 8,4 бала, а Зоря України – 8,0 бала і майже не змінюється від удобрення.
Ключові слова пшениця спельта, врожайність, клейковина, якість хліба, добрива.
Завантажити файл    (завантажень: 22)