Уманський НУС | сьогодні: 12.12.2018

Агропродовольча інтеграція у секторі виробництва тваринницької продукції: стан, тенденції, наслідки

Автор(и) Мудрак Р.П., доктор економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Економіка
рік 2018 номер журналу Випуск №92. Частина 2
cторінки 78-88 індекс УДК 334.012.82:338.439.4:637
Індекс DOI
Аннотація У статті досліджується фактичний стан агропромислової інтеграції у виробництві тваринницької продукції українськими товаровиробниками. Вказується на об'єктивний характер необхідності формування міжгалузевих інтеграційних зв'язків. Відмічається інтенсивний розвиток українського птахівництва та його зосередженість в агрохолдингах. Робиться припущення про загрозу зростання ризиків формування монопольно високих цін на ринку продукції птахівництва.
Ключові слова інтеграція, кооперація, масштаб виробництва, витрати, конкурентоспроможність, тваринницька продукція, переробка, агрохолдинг, монополія, ціноутворення, нагляд
Завантажити файл    (завантажень: 15)