Уманський НУС | сьогодні: 03.09.2019

Фізико-механічні і якісні показники зерна кукурудзи

Автор(и) Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2016 номер журналу Випуск №89. Частина 1
cторінки 96-103 індекс УДК 664.788:633.11
Індекс DOI
Аннотація Придатність зерна для промисловості характеризується якістю його як сировини для переробки. Зерно кукурудзи гібридів ДКС 4685×1390 і ПР39Б58 має виражені особливості роду та сорту, відповідає вимогам за зовнішніми геометричними показниками, об’ємом, площею зовнішньої поверхні, сферичністю, питомою і об’ємною масою, об’ємом поверхневих шарів зернівки та масовою часткою крохмальної частини ендосперму, що свідчить про його придатність для переробки.
Ключові слова зерно, кукурудза, сорт, фізико-механічні показники, якість.
Завантажити файл    (завантажень: 200)