Уманський НУС | сьогодні: 12.09.2019

ВИКОРИСТАННЯ ЕФЕКТУ ГЕТЕРОЗИСУ В СЕЛЕКЦІЇ БУРЯКА СТОЛОВОГО

Автор(и) Корнієнко С.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут овочівництва і баштанництва НААН
Горова Т.К., доктор сільськогосподарських наук, , Інститут овочівництва і баштанництва НААН
Митенко І.М., , , Інститут овочівництва і баштанництва НААН
Стовбір О.П., , , Інститут овочівництва і баштанництва НААН
Рубрика Агрономія
рік 2013 номер журналу Випуск №82. Частина 1
cторінки 146-152 індекс УДК 631.527.5:631.527:635.11
Індекс DOI
Аннотація Пропонуються нові теоретичні підходи ведення селекції буряка столового, в основу яких покладено генетичні особливості батьківських компонентів та нові комбінації існуючих традиційних методів. Розроблено прискорені способи створення сортів Дій сортотипу Екліпс, Багряний, Вітал. Представлено методичний матеріал щодо створення лінійного матеріалу для гібридів F1.
Ключові слова буряк столовий, гетерозис, селекція, метод, лінія
Завантажити файл    (завантажень: 529)