Уманський НУС | сьогодні: 12.04.2024

ВПЛИВ ДОБАВОК РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ НА ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИ ХЛІБА ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автор(и) Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Кононенко Л. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна
Вишинський А. В., , ,
Бобров В.С., , ,
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 103 Частина 1
сторінки 281-291 індекс УДК 664.681
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-103-1-281-291 (Лінк)
Аннотація У статті проаналізовано доцільність виробництва хліба оздоровчого призначення із використанням добавок рослинного походження. Встановлено, що при додаванні добавок рослинного походження, чіа, кунжуту, горіха волоського і борошна сочевиці та із квасолі вироби будуть збагачені білками, жирами, вуглеводами, залізом і вітаміном РР. Кислотність у досліджуваних виробах становила від 1,5 до 2,8 %. На контрольному варіанті була найменша – 1,5 %, а найвища за варіанту 7 із 3,0 – чіа і горіху волоського та 1,0 кунжуту і за додаванні борошна бобових культур 2,7 і 2,8 %.
Ключові слова борошно, сочевиця, квасоля, чіа, кунжут, вироби
Завантажити файл    (завантажень: 64)