Уманський НУС | сьогодні: 12.04.2024

Харчова цінність крупи цілої різних сортів сорго зернового

Автор(и) Третьякова С. О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Заболотний О.І., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри біології, Уманський національний університет садівництва, Україна
Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 100 Частина 1
сторінки 115-124 індекс УДК 664.64.016-021.465+-047.44:631.526.3:633.17
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2022-100-1-115-124 (Лінк)
Аннотація У статті наведено результати вивчення біохімічної складової крупи цілої із різних сортів сорго зернового. Крім цього, визначено інтегральний скор для вітамінів, мінеральних елементів та амінокислот. Встановлено, що крупі цілій із сорго зернового міститься крохмалю 65,0–68,0 %, білка – 8,0–8,5, харчових волокон – 5,0–6,1, жиру – 2,3–3,2, золи – 1,15–1,35, глюкози – 0,70–0,87 % залежно від сорту.
Ключові слова сорго зернове, крупа ціла, біохімічна складова, інтегральний скор, сорт
Завантажити файл    (завантажень: 281)