Уманський НУС | сьогодні: 28.03.2024

ВПЛИВ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ НА ФІНАНСОВИЙ РЕЗУЛЬТАТ ДІЯЛЬНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Автор(и) Непочатенко О.О., доктор економічних наук, професор, ректор Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва
Бечко П. К., кандидат економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Барабаш Л.В., , , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Економіка
рік 2019 номер журналу Випуск 95 Частина 2
сторінки 5-24 індекс УДК 336.228:631.16
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-95-2-5-24 (Лінк)
Аннотація Стаття присвячена доведенню залежності фінансових результатів діяльності сільськогосподарських підприємств від системи та механізмів оподаткування даного виду діяльності. Для цього досліджено зміни у податковому законодавстві щодо оподаткування сільськогосподарського виробництва та проведено паралель між ними та рівнем прибутковості і кількістю збиткових підприємств. З’ясовано, що система оподаткування є складовою механізму державної підтримки сільського господарства та безпосередньо впливає не лише на результати діяльності сільськогосподарських товаровиробників, а й негативно позначається на конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції, провокуючи зростання обсягів імпорту товарів.
Ключові слова єдиний податок, спецрежим ПДВ, державна підтримка, імпортозаміщення, сільськогосподарські виробники, конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції.
Завантажити файл    (завантажень: 351)