Уманський НУС | сьогодні: 17.11.2018

Удосконалення режимів пропарювання за виробництва крупи плющеної із зерна пшениці спельти

Автор(и) Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Полторецький С.П., кандидат сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2018 номер журналу Випуск №93. Частина 1
cторінки 8-22 індекс УДК 66.046.2:664.7+664.71–11
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2018-93-1-8-22 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що збільшення тривалості пропарювання та відволожування підвищує вихід готового продукту та знижує тривалість його варіння. Тому на основі економічних розрахунків рекомендовано під час виробництва крупи плющеної з пшениці спельти використовувати крупу з пшениці спельти № 1, проводити її пропарювання впродовж 10 хв і відволожувати 5–10 хв з тривалістю лущення 120–140 с, що відповідає індексу лущення 11–13 %.
Ключові слова пшениця спельта, режими, пропарювання, відволожування, крупа плющена.
Завантажити файл    (завантажень: 12)