Уманський НУС | сьогодні: 20.10.2018

Хімічний склад екструдованого продукту суміші зерна кукурудзи, ячменю з плодоовочевими складовими

Автор(и) Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Улянич І.Ф., аспірант, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2018 номер журналу Випуск №92. Частина 1
cторінки 109-119 індекс УДК 54.021.001:636.085.55
Індекс DOI
Аннотація У статті описані зміни хімічного складу комбікормових зернових сумішей кукурудзи, ячменю з плодоовочевими компонентами та вичавками перед і після екструдування. Встановлено, що суміші подрібненого зерна з плодоовочевими компонентами під час екструдування втрачають значну частку вологи, жирів, крохмалю, клітковини за збільшення масової частки загальних цукрів і декстринів. За рахунок високих температур і тиску розкладалися полісахариди на простіші речовини, зокрема – декстрини, масова частка яких зростала. Також, в екструдованих продуктах збільшувалась частка загальних цукрів.
Ключові слова комбікорм, ячмінь, кукурудза, плодоовочеві компоненти, суміш, екструдування, хімічний склад.
Завантажити файл    (завантажень: 14)