Уманський НУС | сьогодні: 18.01.2018

Вплив технологічних заходів вирощування на виробництво органічної продукції зернових культур на торфових ґрунтах

Автор(и) Єзерківський А.В., , , ННЦ «Інститут землеробства НААН»
Рубрика Агрономія
рік 2017 номер журналу Випуск №91. Частина 1
cторінки 226-236 індекс УДК 631.14:631.51
Аннотація Наведено результати досліджень впливу технологічних заходів вирощування на виробництво органічної продукції. Проведення плантажної оранки неглибоких (45–50 см) осушуваних торфо-глейових ґрунтів на 55 см з приорюванням до торфу підстилаючої мінеральної породи (оглеєний легкий суглинок) товщиною 8–10 см, поліпшує водно-фізичні і поживні характеристики ґрунту та за органічного вирощування жита озимого та гречки з застосуванням рідкого органічного мікродобрива гумат калію+мікроелементи, забезпечує отримання врожайності жита озимого понад 4,8 т/га та гречки 3,13 т/га.
Ключові слова основний обробіток ґрунту, органічна продукція, жито озиме, гречка.
Завантажити файл    (завантажень: 12)