Уманський НУС | сьогодні: 04.09.2019

ОПТИМАЛЬНЕ СПІВВІДНОШЕННЯ КУКУРУДЗИ І ОВОЧЕВИХ КОРЕНЕПЛОДІВ У ЕКСТРУДОВАНИХ КОРМОСУМІШАХ

Автор(и) Шаповаленко О.І., доктор технічних наук, , Національний університет харчових технологій
Улянич І.Ф., аспірант, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2013 номер журналу Випуск №82. Частина 1
cторінки 179-185 індекс УДК 664.784:935.1.001.73
Індекс DOI
Аннотація Наведено результати досліджень вивчення впливу на якісні показники екструдату кукурудзи залежно від вмісту овочевих компонентів, зокрема, буряку столового і моркви столової. Доведено, що на фізичні і технологічні властивості під час екструдування впливає концентрація добавок. Додавання овочів до зерна кукурудзи знижує питомі витрати електроенергії на процес екструдування. Встановлено оптимальне співвідношення компонентів.
Ключові слова екструдер, кормосуміш, кукурудза, буряк столовий, морква столова, масова частка вологи, об’ємна маса, набухання, кут природного укосу, коефіцієнт розширення.
Завантажити файл    (завантажень: 378)